Логін
Реєстрація
23.06.2023

Вибираємо снасті для лову коропа правильно

Привіт друзі! Якщо ви початківець рибалка, тільки освоюєте мистецтво лову коропа, ця стаття буде корисною для вас. У ній розповідається, як правильно вибирати снасті для лову коропа. Втім, матеріал буде цікавим і досвідченим рибалкам.

Які снасті потрібні для лову коропа

Вам знадобляться:

  • оснащення;
  • котушка;
  • вудлище.

Під оснащенням мається на увазі волосінь, повідковий матеріал, спеціальні гачки та насадка.

Крім того! Сучасний карпфішинг передбачає використання сигналізаторів, що видають писк при клювання. 

Вибираємо вудилище

Вудлища бувають двох типів – штекерні та телескопічні. Другі – набагато компактніші, їх вартість привабливіша, проте наявність багатьох стиків призводить до втрати міцності. Тому, якщо потрібно закидати оснастку далеко, вони не стануть найкращим вибором.

Штекерне вудилище надійніше, міцніше, довговічніше. Хоча перевозити його складніше – хоч у особистому автомобілі, хоч у громадському транспорті.

Довжина вказується у фунтах. Існує три стандарти:

  • 12;
  • 13;
  • 12 з половиною.

При підборі вудилища необхідно обов'язково враховувати свій зріст. Наприклад, якщо він коливається в межах 180 сантиметрів, то оптимальним варіантом стане вудилище 12 з половиною фунтів.

До речі! Крім того, необхідно враховувати вагу. Для новачків рекомендовані найважчі вудилища, тому що з їхньою допомогою набагато простіше закинути вантаж на далекі відстані.

Тепер безпосередньо про вартість. Початківцям слід орієнтуватися на якісні, але не надто дорогі моделі. Це дозволить зрозуміти, наскільки саме конкретний тип вудилища підходить. Якщо вибір був зроблений правильно, то можна придивитися і до дорожчих моделей. Серед торгових марок згадки заслуговують:

  • Flagman;
  • JRC;
  • Prologic.

Зверніть увагу! Тільки досвід дозволить зрозуміти, яке саме вудлище підібрати під себе - свій зріст, можливості, потреби.

Як вибрати котушки

Вони повинні бути максимально якісними, обов'язковою шпулею, на яку вміщується до 300 метрів (як мінімум) волосіні діаметра 0,3 міліметра.

Порада! Обов'язково потрібно мати запасну шпулю з волосінню іншого діаметра.

Щоб котушка функціонувала нормально, без збоїв, рибалка була комфортною та простою, слід орієнтуватися на спеціалізовані коропові моделі. Їхньою характерною відмінністю є бейтраннер – унікальна система, яка важлива у разі стравлювання волосіні, коли лісоукладач повністю закритий. Це потрібно для того, щоб не обірвалася волосінь, а вудлище не було витягнуте.

Ця система досить дорога. Тому в цій ситуації можна скористатися іншим методом – просто відпустити фрикційне гальмо. Завдяки цьому істотно знизиться навантаження, що надається на волосінь.

Серед коропових котушок рекомендуємо зупинити вибір на моделях наступних виробників:

  • Mikado;
  • Flagman;
  • Regal;
  • та деяких інших.

Карпова волосінь: яку вибрати

При витяганні коропа, поки риба перебуває у воді, на волосінь виявляється підвищене навантаження. Тож не слід орієнтуватися на дешеві марки – вони обірвуться та зіпсують враження про рибалку.

Тому потрібно вибирати волосінь діаметром не менше 0,3 мм. Купуючи її, уточніть у продавця такий параметр, як розривне зусилля. Ця цифра вказується на упаковці. Якщо виробник або продавець не обманює, то такою ліскою можна витягнути з води рибу, вага якої більше 10 кілограм.

Серед марок волосіні слід виділити такі, що характеризуються відмінними властивостями та міцністю:

  • Сarp Expert;
  • Sunline;
  • Prologic та деякі інші.

Снасті для лову коропа: підбиваючи підсумок

Ми розповіли вам, як вибрати снасті для лову коропа. Звичайно ж, це загальна інформація, але її буде цілком достатньо, щоб зрозуміти, на які марки виробників слід орієнтуватися. У наступних статтях ми представимо ще багато цікавого на цю тему.

І не забувайте бронювати сектори на водоймі «Орлеан», якщо хочете добре провести час на лоні природи і зловити великі екземпляри коропа.

Читайте також

23.06.2023
Відбувся турнір зі спортивного лову коропа «Марафон»

У турнірі під назвою «Марафон» взяло участь 13 людей. Змагання дозволили визнаним поціновувачам риболовлі перевірити свої сили, а водоймище «Орлеан» продемонструвало свої можливості майданчиків для...

Детальніше
23.06.2023
Карпфішинг - особливості спортивної риболовлі

Риболовля - одне з найбільш популярних варіантів відпочинку та розслаблення. Вона має кілька різновидів. Зокрема, на особливу згадку заслуговує такий напрямок, як карпфішинг. Суть у тому, що риба о...

Детальніше
23.06.2023
Ловля білого амура: снасті, наживка, прикорм

Лов білого амура передбачає не тільки наявність спеціальних снастей, а й специфічних знань. Звичайно, не завадить і досвід, але це справа наживна. У цій статті поговоримо про основні особливості ло...

Детальніше