Логін
Реєстрація
23.06.2023

Ловля білого амура: снасті, наживка, прикорм

Лов білого амура передбачає не тільки наявність спеціальних снастей, а й специфічних знань. Звичайно, не завадить і досвід, але це справа наживна. У цій статті поговоримо про основні особливості лову білого амура.

Вступна частина

Для білого амура слід використовувати снасті, які трохи міцніші, ніж прийнято вибирати для коропа:

  • лісочка – 0,6 мм;
  • повідець – не менше 0,4, але краще 0,6 міліметрів;
  • розмір гачка – від 7 до 9.

Пам'ятайте! Важливо дотримуватися тиші в місці лову. Білий амур харчується рослинною їжею, поряд із берегом. Тому будь-який шум може призвести до того, що риба піде.

Як прикорм рекомендується використовувати рослинні продукти, зелень, листя:

  • горох;
  • конюшина;
  • водорості тощо

Порада! Приманку рекомендується прив'язувати ниткою зеленого кольору.

Також важливо правильно розрахувати положення гачка. Він не повинен спливати, ні лежати на дні. Тому в першому випадку для нього потрібно взяти трохи пінопласту, а в другому – бойли.

Пам'ятайте! Білий амур швидко заковтує начинку. Тому, як тільки помітите, що риба клює, одразу ж підсікайте!

Головні способи лову білого амура

Особливість білого амура в тому, що він не прив'язаний до якихось конкретних видів снастей. Щоб перехитрити його, набагато важливіше точно подати насадку. Найбільш поширені снасті для цього виду риби - вудилище матчу і штекер.

Вудилище

Цікаво, що навіть тонке вудлище дозволяє витягувати екземпляри вагою до трьох кілограмів.

Якщо котушка має фрикціон, то можна легко впоратися з рибою фактично будь-яких габаритів. Але якщо білий амур після виконання підсічки плавно рухається. Якщо ні - то риба буде сильно смикатися, а потім просто сховається в заростях.

Штекери

Призначені для вилову риби великих розмірів. Штекери досить дорогі, але ціна цілком виправдана. Вони дещо важкі, довгі. При виборі слід вибирати ту, довжина якої близько 4 метрів, має довгий привід, але при цьому підпасок і вантажило легені. Наприклад, у вантажила вага лише один грам.

Наживки

Немає будь-якої універсальної наживки, яка буде завжди ефективна. Взагалі, тема наживок для білого амура дискусійна, оскільки кожен досвідчений рибалка може розповісти багато цікавого.

Серед дійсно досвідчених рибалок найбільшою популярністю користується той варіант наживки, до складу якої включена кукурудза. Тому, якщо ви прийшли для лову саме білого амура, а не інших видів риби, то вибирайте такий варіант наживки. А ось від мотиля та інших видів відмовляйтеся - їх немає сенсу тягнути з собою на водойму.

Як правильно проводити підгодівлю

Білий амур не любить гранульовані частинки, але любить сипучий корм. Зумовлено це тим, що амур боягузливий, гостро реагує на будь-який шум, рух. Йому набагато простіше впоратися з сипучим кормом і сховатись, ніж намагатися зловити та проковтнути великі гранули.

Порада! Тому застосування саме сипкого прикорму дозволить досягти відмінних результатів.

Вибирайте для підгодовування продукцію таких відомих виробників, як:

  • Кагр Lin Karas – зокрема, йдеться про серію Spesial;
  • Selekt – масу позитивних відгуків виборола серія Gold;
  • Traper.

Непогані результати дає свіжий огірок – його потрібно розрізати на невеликі кубики, які одягаються на гачок. Навіть зав'язі цього овоча допоможуть рибалкам заманити білого амура.

Зверніть увагу! Безперечною перевагою зав'язей огірків є їхня висока плавучість. Тому підгодовування утримуватиметься на поверхні води. 

Щоб огірок витікав більше аромату, на який і реагує риба, рекомендується обрізати плодоніжку. Завдяки цьому запах поширюватиметься активніше, що й приверне білого амура.

Ловля білого амура: підбиваючи підсумки

Ця риба не тільки полохлива, а й неймовірно швидка, хитра. Вона практично моментально ковтає наживку, намагаючись втекти. Якщо вам вдалося обдурити амура і він захопив вашу наживку, необхідно прикласти максимум зусиль, щоб риба не смикалася. Інакше вона просто вирветься та впливе.

Читайте також

23.06.2023
Відбувся турнір зі спортивного лову коропа «Марафон»

У турнірі під назвою «Марафон» взяло участь 13 людей. Змагання дозволили визнаним поціновувачам риболовлі перевірити свої сили, а водоймище «Орлеан» продемонструвало свої можливості майданчиків для...

Детальніше
23.06.2023
Карпфішинг - особливості спортивної риболовлі

Риболовля - одне з найбільш популярних варіантів відпочинку та розслаблення. Вона має кілька різновидів. Зокрема, на особливу згадку заслуговує такий напрямок, як карпфішинг. Суть у тому, що риба о...

Детальніше
23.06.2023
Вибираємо снасті для лову коропа правильно

Якщо ви початківець рибалка, тільки освоюєте мистецтво лову коропа, ця стаття буде корисною для вас. У ній розповідається, як правильно вибирати снасті для лову коропа. Втім, матеріал буде цікавим...

Детальніше