Логін
Реєстрація
23.06.2023

Відбувся турнір зі спортивного лову коропа «Марафон»

Протягом трьох днів – з 3 по 6 вересня 2019 року – на спортивній водоймі «Орлеан», що в селі Голубинівка Дніпропетровської області, проходили змагання зі спортивного лову коропа.

У турнірі під назвою «Марафон» взяло участь 13 людей. Змагання дозволили визнаним поціновувачам риболовлі перевірити свої сили, а водоймище «Орлеан» продемонструвало свої можливості майданчиків для регулярного проведення турнірів.

Умови змагань

Кожен учасник сплатив організаційний внесок у розмірі 4000 гривень. Призовий фонд склала сума, що залишилася після вирахування організаційних витрат, які включали:

  • оренда водоймища;
  • кубки та медалі;
  • оплату роботи суддів.

Переможець отримував кубок, медаль та 50% від призового фонду, другий призер – 30% фонду, медаль та кубок, третій призер – 20% від призового фонду – медаль та кубок.

Коротко про правила

Змагання тривали 72 години. Кожному учаснику виділявся один робітничий сектор. Можна було використати трохи більше трьох робочих вудилищ. Враховувалися всі впіймані коропи та амури, вага яких перевищувала 1 кілограм.

Перед початком змагань усі учасники ознайомилися з правилами, в яких чітко обумовлювалися умови турніру, лову та зважування риби, вказувалися заборони. Кожна риба після зважування обов'язково відпускалася назад у водойму.

Результати змагань

Після трьох днів турніру «Марафон» було визначено переможців. У загальному заліку перше місце з великою перевагою зайняв Сергій Грицан. Його улов склав 153 риби загальною вагою 350,76 кілограми. Друге місце - Андрій Комар: 91 риба загальною вагою 285,25 кілограм. Третє місце – Олександр Жук: 64 риби загальною вагою 165,92 кілограм.

Усього за три дні змагань учасники впіймали 689 риби загальною вагою 1784 кілограми. Середня вага кожної риби становила 2,6 кілограма.

Також організаторами турніру було визначено переможців у додаткових номінаціях. Зокрема, відзначено учасників за найбільший улов кожного окремого дня змагань:

  • 1 доба – Михаїл Фенін: риба вагою 8,2 кілограми;
  • 2 доба – Андрій Комар: риба вагою 11,34 кілограма;
  • 3 доба – Олександр Шебеко: риба вагою 11,52 кілограми.

Окрема номінація за першу рибу вагою понад 10 кілограмів отримала назву «Карп-клуб». Переміг у ній Олександр Жук, йому було вручено сертифікат на 1000 гривень.

Також була номінація «Техно короп» за першого спійманого амура вагою понад 7 кілограмів. Переміг у ній Сергій Греджев, який також отримав призовий сертифікат. Що цікаво – Сергій отримав втішний приз за останнє місце у загальному заліку. Він упіймав лише 8 риб загальною вагою 29,52 кілограми. Йому надано право дводобового тренування на водоймі «Орлеан».

Учаснику Олександру Гордєєву вручили цінні призи у номінації «За волю до перемоги». Він зайняв четверте місце з результатом 66 риб загальною вагою 157,2 кілограми.

Турнір "Марафон" продемонстрував високі можливості водоймища "Орлеан" для проведення регулярних спортивних змагань. Також він став підтвердженням того, що озеро ідеально підходить для повноцінного відпочинку з вудкою в руках.

Читайте також

23.06.2023
Карпфішинг - особливості спортивної риболовлі

Риболовля - одне з найбільш популярних варіантів відпочинку та розслаблення. Вона має кілька різновидів. Зокрема, на особливу згадку заслуговує такий напрямок, як карпфішинг. Суть у тому, що риба о...

Детальніше
23.06.2023
Вибираємо снасті для лову коропа правильно

Якщо ви початківець рибалка, тільки освоюєте мистецтво лову коропа, ця стаття буде корисною для вас. У ній розповідається, як правильно вибирати снасті для лову коропа. Втім, матеріал буде цікавим...

Детальніше
23.06.2023
Ловля білого амура: снасті, наживка, прикорм

Лов білого амура передбачає не тільки наявність спеціальних снастей, а й специфічних знань. Звичайно, не завадить і досвід, але це справа наживна. У цій статті поговоримо про основні особливості ло...

Детальніше