Логін
Реєстрація
23.06.2023

Карпфішинг - особливості спортивної риболовлі

Риболовля - одне з найбільш популярних варіантів відпочинку та розслаблення. Вона має кілька різновидів. Зокрема, на особливу згадку заслуговує такий напрямок, як карпфішинг. Суть у тому, що риба обов'язково відпускається після улову.

Однак це далеко не єдина відмінність. У цій статті докладно розглянемо, що саме представляє напрямок.

Ключові особливості карпфішингу

Отже, під цим поняттям мається на увазі лов коропа. Кожна спіймана риба зважується і обов'язково відпускається. Передбачається використання спеціальних снастей:

  • оснащення має бути обов'язково безпечним;
  • снасті не повинні поранити рибу;
  • навіть якщо волосінь обірветься, риба може сама позбутися грузила.

Після улову всі маніпуляції проводяться у спеціальному маті – він дуже м'який та максимально зручний для риби. Також рибу не можна брати за зябра, що б не завдати пошкоджень.

Зверніть увагу! Гачки мають спеціальне тефлонове покриття, що захищає рибу від ран.

При карпфішингу прийнято використовувати сучасні снасті, обладнання. Наприклад, це особливі сигналізатори. Це спеціальні пристрої, на які кладеться вудилище. Коли риба починає клювати, сигналізатор спрацьовує. Сигнал може транслюватись на рацію. Це дуже зручно вночі, коли рибалка може відпочивати в наметі.

Для пошуку точки лову також використовується спеціалізоване обладнання, за допомогою якого вивчається дно, глибина та інші параметри. Складається карта сектора, за якою рибалки орієнтуються.

Скільки коштує екіпірування

Професійний набір екіпіровки коштуватиме серйозну суму. Тому що гарне спорядження, оснащення коштує досить дорого. Зазначимо основні елементи «амуніції», які будуть потрібні всім шанувальникам карпфішингу:

  • 2-3 вудилища;
  • вудлища для годування;
  • вудище для маркера;
  • котушки для кожного вудлища;
  • сигналізатори;
  • намет;
  • підсак;
  • короповий мат;
  • та інші аксесуари.

Це основний набір. Надалі можуть знадобитися такі «доповнення»: столик, стільчик, термос та багато іншого. Перераховувати можна дуже довго – тут все залежить від потреб та бажань шанувальника риболовлі.

Чому рибу прийнято відпускати

Карпфішинг - це особливий вид спортивної риболовлі. Відпускати рибу прийнято у всіх різновидах таких змагань.

Усі шанувальники цього виду лову дбайливо ставляться до природи, довкілля. Для них важливий не сам улов, а процес. Якщо при кожній риболовлі вони забиратимуть з водойми рибу, що ж залишиться наступного разу? Така філософія стає все більш поширеною!

Карпфішинг: проведення змагань

В Україні напрямок стає все більш поширеним. Наприклад, цим видом риболовлі захоплені відомі телекоментатори, футболісти, актори. Багато досвідчених карпфішерів знайомі один з одним – співтовариство дуже тісне та доброзичливе, його учасники з радістю спілкуються з новачками, діляться секретами.

Регулярно проводяться профільні змагання. На них збираються найкращі рибалки, але взяти участь може кожен. Участь у змаганні – це не тільки можливість отримати великий приз, а й новий досвід, нові знайомства та приємне проведення часу.

Зверніть увагу! Національна команда України з цього виду риболовлі два роки поспіль ставала найкращою командою планети, перемагаючи на Чемпіонатах світу.

На риболовлю карпфішери приїжджають не для того, щоб веселитися та кричати, грати у спортивні ігри, голосно слухати музику чи розпивати алкогольні напої. Вони повністю віддаються своєму хобі, отримуючи насолоду від єднання з природою, тиші.

Якщо ви також хочете сповна насолодитися прекрасною риболовлею, відпочити, але й зловити рекордні екземпляри коропа або білого амура, запрошуємо вас на водойму «Орлеан». Тут створено всі умови для успішного карпфішінгу. Водойма розділена на 34 сектори. Кожен сектор має пологий спуск до води. У деяких секторах є альтанки, будиночки. По периметру водойми побудовано кілька туалетів.

Упевнені, що ви залишитеся задоволені риболовлею на водоймі «Орлеан» і назавжди станете шанувальником карпфішингу.

Читайте також

23.06.2023
Відбувся турнір зі спортивного лову коропа «Марафон»

У турнірі під назвою «Марафон» взяло участь 13 людей. Змагання дозволили визнаним поціновувачам риболовлі перевірити свої сили, а водоймище «Орлеан» продемонструвало свої можливості майданчиків для...

Детальніше
23.06.2023
Вибираємо снасті для лову коропа правильно

Якщо ви початківець рибалка, тільки освоюєте мистецтво лову коропа, ця стаття буде корисною для вас. У ній розповідається, як правильно вибирати снасті для лову коропа. Втім, матеріал буде цікавим...

Детальніше
23.06.2023
Ловля білого амура: снасті, наживка, прикорм

Лов білого амура передбачає не тільки наявність спеціальних снастей, а й специфічних знань. Звичайно, не завадить і досвід, але це справа наживна. У цій статті поговоримо про основні особливості ло...

Детальніше